Kildevældsfestivalen

28 friske karateelever troppede lørdag op til Kildevældsfestivalen på Østerbro. Mens de mange fremmødte nød blandt andet friskbrygget kaffe i solskinsvejret, indtog karateskolen den opstillede scene. De to snese tilhørere blev hurtigt mere end fordoblet, da karateskolen startede deres opvisning.
Eleverne, i alderen 5-15 år, viste eksempler på opvarmning, kamp og tekniske discipliner for de fremmødte forældre, børn og lokalpolitikere.

Tilhørere fortærede kæmpepandekager, mens de unge slyngede slag og høje spark af sted.

De unge karate udøvere virkede spændte i starten, men nerver blev hurtigt vendt til smil på grund af den gode stemning ved Kildevældsfestivalen, hvor karate udøverne blev mødt af klapsalver og fotograferende tilhørere. ”Det var rigtig spændende og sjovt, fordi der var så god stemning. Det er det fede ved at optræde her”, siger 12-årige Agnete Terkelsen, som har trænet karate siden, hun var 4 år gammel.

Opvisningen blev sluttet af med fælles kamp, hvor eleverne blev blandet for at vise, at man sagtens kan passe på hinanden, selv om der er en halv meters højdeforskel.
”Det var godt at komme ud med vores budskab og vise, hvad vi kan og, hvad vi laver”, siger 15-årige Alexander Nikolajsen
”Det fedeste var at kæmpe. Det er det, folk vil se, og de sidder nærmest på kanten af stolen. Så er det vigtigt at vise selvkontrol og respekt”.