Hårdtslående Kvinder

Den Danske Karateskole havde tre deltagere med til en international karateturnering i Belgien i sidst i marts i år, og to af dem kom hjem med pokaler og den sidste af de tre deltagere: Agnete Terkelsen 1. KYU blot 12 år, fik en bunke erfaring samt stor anerkendelse fra både dommere og tilskuere med hjem. Agnete var - på trods af sin unge alder - tilmeldt de voksne kvinders kategori og ingen tvivl om, at vi kommer til at se meget mere til det unge talent blandt pokaltagere fremover.

De to sortbælter Mette Marie Nielsen og Camille Pagh Bender klarede sig begge flot ved turneringen i Belgien.

Turneringen blev afholdt i byen Corsendonk og havde deltagelse af 159 deltagere fra Belgien, Sverige, Schweiz, Holland og Danmark.

Turneringen tog udgangspunkt i den tekniske disciplin ”KATA”, som er en form for simuleret kamp med koreograferede bevægelser – altså en dynamisk og kamporienteret form for ”tai chi”. 

belgien_2_kata_03-13
belgien_8_kata_03-13
belgien_3_kata_03-13
belgien_4_kata_03-13
belgien_5_kata_03-13
belgien_6_kata_03-13
belgien_7_kata_03-13
belgien_1_kata_03-13
belgien_9_kata_03-13
belgien_10_kata_03-13

I kategorien ”Kvinder Højere Grader” tog Den Danske Karateskole sig af anden- og tredjepladsen. Det sørgede de to stærke sortbælter Mette-Marie Nielsen og Camille Pagh Bender for.

Andenpladsen gik således til 19-årige Mette-Marie Nielsen, som er 1. DAN (første grad af de sortbælter). Hun går til dagligt på medielinjen i gymnasiet. Hun startede på karateskolen allerede som seks-årig.

Og tredjepladsen gik til 24-årige Camilla Pagh Bender, der også er 1. DAN. Hun er til daglig kandidatstuderende på Copenhagen Business School.

Efter turneringen sagde Mette-Marie Nielsen: 
»Deltagelse ved en internationalt karateturnering som denne, giver et adrenalin-kick, men det er også en kæmpe erfaring, jeg får med hjem til Østerbro. Træningen op til denne turnering lærte mig meget om mig selv og gav mig en vigtig status på min karateudvikling; fysisk og mentalt. For mig handler ”KATA” om at kunne få min krop til at yde maksimalt i samspil med optimalt fokus og koncentration. Og den læring bruger jeg i øvrigt rigtig meget af i gymnasiet,« siger den dygtige karate-kæmper.

Et STORT TILLYKKE til begge sortbælter!