Endnu et kvikt 12 tal..

Endnu et kvikt 12 tal vil inspirere de unge frem mod bedre forståelse om, at uddannelse er vigtig - både nu og på sigt. Og hvad er bedre end et godt forbillede, som har gjort sig nogle seriøse tanker...! 

Vi har talt med Senpai Ditlev, som netop er hjemvendt fra Oxford efter et studieophold. Senpai Ditlev studerer økonomi på Københavns Universitet; 

"Hmm hvis jeg var 14-15 år igen....? For mit vedkommende, så manglede jeg ekstremt meget perspektiv. Jeg havde ingen ide om hvad jeg ville være "når jeg blev stor". Jeg kunne på ingen måde forstå hvad jeg skulle bruge andengradsligninger til, så jeg mistede motivationen i slutningen af 9. klasse. 

I starten af gymnasiet, startede jeg lidt på en frisk. Men i 2.g så manglede jeg igen perspektiv og kunne ikke forstå hvad jeg skulle bruge vektorregning og Steen Steensen Blicher's historie "Hosekræmmeren" til. Og eftersom at jeg ikke rigtig vidste hvad jeg ville være, så var det lettere at sige "matematik skal jeg ikke bruge, så behøver jeg ikke følge med". 

Min indstilling til skolen var rigtig dårlig. Jeg synes jo systemet var noget "rigtigt møg", og gad derfor ikke engagere mig i det.  Det er lidt svært at forklare og lige nu lyder det helt forrykt, at jeg ikke GAD(?!) engagere mig i min egen uddannelse..!

Hvis nogen havde hevet fat i kraven på mig og lige givet mig en flad, sagt:

"Hvis du virkelig gerne vil være noget i den her verden, hvis du virkelig gerne ville være noget specielt - så starter du på det NU! Ikke noget med imorgen eller 1. januar - men NU! Du står tidligt op og spiser dine havregryn. Du står ikke bare tidligt op, du står tidligere op end alle dine klassekammerater, og så læser du ekstra. Og når du så er færdig med at læse dine skolebøger FØR alle dine klassekammerater, så låner du nye bøger på biblioteket og læser dem. Fordi hvis du virkelig gerne vil være noget, så skal du investere energi i det. 

Du skal kunne sætte dig udover, at "matematik er røvsygt" og æde det i dig. Der er kun een vej og det er frem! Målet er, at få de allerbedste karakterer, fordi når du har et godt gennemsnit, så kan du komme ind på en af de rigtig gode uddannelser - og derefter kan du blive til noget!"

Hvis der var en, der havde sagt noget i den retning til mig, så havde jeg nok set lidt anderledes på det hele, og jeg havde ikke skulle bruge 1 år ekstra på at læse fag op. 

Jeg har altid fundet meget inspiration i andre mennesker, der er "blevet til noget". Folk, der har evnen til, at knoklet rumpen ud af bukserne, er ekstremt inspirerende, uanset om det er sport eller forretning, de har præsteret indenfor."